1 0 Zege Door Owngoal

Frankrijk wint openingsduel Nations League tegen Oostenrijk

1-0 zege door owngoal

Verdediger Wöber wordt matchwinnaar

Frankrijk, een van de topfavorieten voor het Europees Kampioenschap, is het toernooi begonnen met een zuinige zege op Oostenrijk. In de openingswedstrijd van Groep A van de Nations League werd het 1-0 voor de Fransen, dankzij een owngoal van Martin Hinteregger in de eerste helft.

Oostenrijk bood in de eerste helft goed tegenstand, maar Frankrijk was toch de betere ploeg. De Fransen kregen enkele goede kansen, maar de Oostenrijkse doelman Daniel Bachmann keepte uitstekend. In de 33e minuut kwam Frankrijk toch op voorsprong. Kylian Mbappé brak door de Oostenrijkse defensie en gaf de bal voor op Karim Benzema. De spits van Real Madrid schoot van dichtbij in, maar Bachmann redde. De bal kwam echter tegen de voet van Hinteregger, die de bal ongelukkig in eigen doel werkte.

Na rust probeerde Oostenrijk meer risico te nemen, maar het was Frankrijk dat de beste kansen kreeg. Antoine Griezmann en Mbappé hadden allebei de kans om de score te verdubbelen, maar ze stuitten op Bachmann. Ook Oostenrijk kreeg nog een paar goede kansen, maar het lukte de ploeg niet om de gelijkmaker te maken.

Door de zege neemt Frankrijk de leiding in Groep A van de Nations League. Oostenrijk staat laatste met nul punten. De volgende wedstrijd van Frankrijk is op zondag 11 juni tegen Denemarken. Oostenrijk speelt een dag later tegen Kroatië.